Wat voor vorm ogen heb jij?


Het meest lastige van het opmaken van je gezicht zijn toch wel je ogen. Er zijn zoveel verschillende vormen ogen en iedere vorm heeft zo zijn eigen manier van opmaken. Vaak sta je hier niet bij stil en voor je het weet accentueer je het verkeerde.

Aangezien het gezegde luidt: ‘je krijgt maar één kans voor een eerste indruk’, pak jij deze kans om hier meer over te leren!

Met de juiste ooglook kan je je ogen laten liften en stralen. Hiervoor is het van belang te weten dat lichte kleuren en glans zorgen dat je iets naar voren haalt en dat donkere kleuren meer diepte geeft.

De perfecte ogen zijn amandelvormig en daarbij is de afstand tussen de ogen zo groot als één oog. Dit is waar we naartoe willen werken, dus is het belangrijk om te ontdekken welke vorm ogen jij hebt en hoe je jouw ooglook hierop kunt aanpassen.

Welke vormen ogen zijn er en hoe kan je die het beste opmaken:

  • Naar bovenstaande ogen: hierbij wijst de buitenhoek van je ogen naar boven. Een eyeliner of oogschaduw aan de onderste buiten ooghoek zorgt ervoor dat je ooghoek optisch lager lijkt.
  • Neergaande ogen: je brengt een eyeliner aan op de bovenste wimperrand en trekt deze iets door omhoog (liftend effect). Je schaduwt deze in met matte donkere kleur oogschaduw tot in de arcadeboog. Gebruik een lichtere kleur op het ooglid.
  • Hooded oftewel overhangende oogleden: breng een matte kleur oogschaduw aan in de arcadeboog en blend deze naar boven toe uit, zodat deze zichtbaar is als je je oog opent. Dit geeft je oog meer diepte en zal opener lijken.
  • Ronde ogen: er is oogwit te zien aan de onder- of bovenkant van je oog als je vooruit kijkt. Door medium tot donkere oogschaduw op het midden van het oog aan te brengen of een flinke eyeliner zal het oog kleiner doen lijken en meer amandelvormig worden.
  • Monolid: het bovenste ooglid heeft geen vouw (dit komt vaak voor bij Aziatische vrouwen). Om diepte te creëren breng je een paar tinten oogschaduw aan. Van donker (bij de wimperrand) tot wat lichter naar het midden van het ooglid. Onder de wenkbrauw zet je een highlighter.

Daarnaast moet je rekening houden met de positie van je ogen:

  • Ver uit elkaar staand: breng een donkere kleur oogschaduw aan in de binnen ooghoek of over het gehele bewegende ooglid. Gebruik je een eyeliner dan kan je deze zo dicht mogelijk bij de binnenste ooghoek opdoen. De nadruk leg je dus op de binnenkant van je oog, hierdoor lijken je ogen wat dichter bij elkaar te staan.
  • Dicht bij elkaar staand: breng een lichte kleur oogschaduw of highlighter aan in de binnen ooghoek. Aan de buitenkant van het oog breng je een donkere kleur oogschaduw Hierdoor zullen de ogen wijder uit elkaar lijken te staan.
  • Diepliggend: Om deze ogen meer naar voren te halen, brengen we een lichte matte kleur oogschaduw op het bovenooglid en in de binnen ooghoek.
  • Bolle ogen: Door een donkere matte kleur oogschaduw aan te brengen op het bewegend ooglid, zal het lijken dat de ogen dieper in de oogkas liggen.

Vind je het toch nog lastig? Kom dan gerust naar een workshop en ik leer je hoe je jouw ogen het beste kan opmaken.

Wil je meer make-up tips krijgen? Volg mij dan op Facebook en Instagram!

This entry was posted in . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.